Uhradia mi spoluúčasť pri škode na aute?

Uhradia mi spoluúčasť pri škode na aute?

Poslaťod agatha111 » 12 Mar 2010 12:22

Som vodič auta z povolania, stalo sa mi že som spôsobil nehodu, ale auto bolo havarijne poistené. Na moje prekvapenie odo mna zamestnávatel požadoval vyplatenie spoluúčasti na škode, lebo tú mu vraj poisťovňa neuhradila a teda ju musím zaplatiť. Bola škodová komisia aj som musel zaplatiť. Chcel by som vedieť, že aksi uzatvorím poistenie zodpovednosti zamestnanca za škodu, uhradí takúto škodu aj v tomto prípade poisťovňa ?
agatha111

Re: Uhradia mi spoluúčasť pri škode na aute?

Poslaťod Poradca » 12 Mar 2010 12:28

V prípade, že si uzatvoríte poistenie zodpovednosti zamestnanca, a uvediete, že ste vodič s povolania, tak poisťovňa takúto škodu nahradí. Pokiaľ auto nemá havarijné poistenie, nahradí aj celkovú škodu do výšky poistenej sumy, ktorú ste si uzatvorili.
Poistenie pre vodičov je síce o niečo drahšie, ale špekulovať sa nevyplatí, pretože ak ste vodič s povolania, alebo pri práci používate motorové vozidlo a pri uzatváraní poistenia ste to neuviedli, tak by škodu na aute neuhradila a zostalo by to na Vás.
Poradca

Späť na Zamestnanie a zodpovednosť

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia